Röster

RÖSTER FRÅN KLIENTER

Ganska snabbt i terapin började jag känna en inre ro och frid. För första gången i mitt liv känner jag mig lycklig och tillfreds, jag får nästan knipa mig i armen ibland: får jag lov att må så här bra? Charlotte är en fantastisk mentor och terapeut och hennes intresse för människor gör att man känner sig sedd. Hon är rak och tydlig, bra på att iaktta och ge återkoppling samt på att göra klockrena analyser. Jag har en känsla av energi inom mig och en vilja att möta livet i stället för att gömma mig. Livet är fullt av möjligheter och jag känner mig nyfiken på att se vad det har att ge.
/Jennie Johansson, 42

Charlotte är en ödmjuk, lyhörd och kompetent terapeut och jag är så tacksam att jag blev rekommenderad att gå till henne. Våra träffar hjälpte mig att hantera en svår situation i mitt liv. Jag upptäckte också nya sidor hos mig själv och påbörjade en inre resa som fortfarande pågår.
/Emelie, 29

När jag träffade Charlotte första gången var jag så nedstämd och vilse att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Efter några samtal kändes det redan bättre. Jag kände att någon förstod mig och jag fick lättare fokus på mina bra sidor och kunde ta mitt liv vidare därifrån. Med tydliga mål för varje vecka och en lista över saker jag praktiskt kunde ta mig till, löste vi ”mitt liv” så bra att jag nu lever min dröm. Jag bor i mina drömmars stad och har ansökt och fått heltidsjobb. Charlotte har hjälpt mig genom en väldigt tuff period i mitt liv och för det är jag evigt tacksam, tack!
/Robin, 35

”En av anledningarna till att jag valde att gå till just Charlotte var för att hon hade skrivit på sin hemsida att varje människa bär på sina egna svar, och det tror jag verkligen på. Jag hade bara lite svårt att se det, men hon ställde de rätta frågorna, vilket verkligen fick mig att tänka efter och ifrågasätta hur jag ville leva mitt liv. De beslut jag kom fram till hade jag nog tagit så småningom ändå, men det hade nog tagit betydligt längre tid. Det känns som om en tyngd har försvunnit från kroppen. Jag vet inte riktigt vad som händer härnäst och det känns så klart lite läskigt, men mest känns det spännande! Jag vet att allt kommer att lösa sig till det bästa.”
/Josephine, 27

 

RÖSTER OM ANNAT (LÄSTIPS M.M.)

LÄSTIPS
Högkänslig personlighet – barndomens och terapins påverkan av Charlotte Pehrson (mitt specialarbete inom SER-utbildningen)
Anknytningsteori – betydelsen av nära relationer av Anders Broberg m.fl.
Att växa genom möten av Kay Pollak
Drunkna inte i dina känslor – en överlevnadsbok för sensitivt begåvade av Maggan Hägglund m.fl.
Den högkänsliga människan: konsten att må bra i en överväldigande värld av Elaine N. Aron
Älska dig själv: en guide för särskilt sensitiva och andra känsliga själar av Ilse Sand
Din egen väg av Patricia Tudor-Sandahl
En ny jord – ditt inre syfte av Eckhart Tolle
En värld är varje människa av Bertil Gyllensten m.fl.
Hemligheten – från ögonkast till varaktig relation av Dan Josefsson och Egil Linge
Lär dig meditera av Eric Harrison (enkelt förklarat och utan mystifikationer)
Munken som sålde sin ferrari av Robin Sharma
Vem är det som bestämmer i ditt liv? Om medveten närvaro av Åsa Nilsonne
Vila – om den sköna konsten att varva ner av Marie Söderström

Svenska Dagbladets artikelserie om högkänsliga personer
(OBS längst ner i denna första artikel finns länkar till övriga delar i serien, som slog rekord i antalet läsarreaktioner)
Den amerikanska psykologen och forskaren Elaine Arons test för att se om du är högkänslig

Svenska Dagbladets artikelserie om anknytningsteorin
”Tryggare kan barnen vara”
”Kärlek sätter sig på hjärnan”
”Barn behöver starka relationer”
”Ingen såg mina behov”
(Fler artiklar i serien finns, klicka på ”visa fler artiklar i ämnet” längst ner vid artiklarna)

En artikel jag skrivit om hur vi återskapar barndomen i vuxenlivet
Intervju med Anki Persson som driver Akademin för SER-terapi
(klicka på bilden för en pdf)
terapeut charlotte pehrson


 

 

 

 

 

VIDEO
(Klicka på bilderna för att se)


Jill Bolte Taylor är en amerikansk hjärnforskare – som fick en massiv stroke och överlevde. Här berättar hon sin minst sagt fascinerande historia om hur hon upplevde sin hjärna stänga ner, del efter del, och hur hon insåg att hon är mer än sin fysiska kropp. (Filmen på Ted Talks är 18 minuter lång, svensk textning går att ställa in.)

 

Sidan är under uppbyggnad – mer innehåll kommer

/Terapeut och kostrådgivare Charlotte Pehrson

 

Ljung » Kunskap är inte lika viktig som sökandet efter den. « Ur boken “Gränslösa möten” av Hasse Nyander Foto: Charlotte Pehrson