Recept
Hälsosamma snickers

Supergoda naturliga snickers

Snickers med smak av jordnötter, salt, sötma och choklad … som bara SMÄLTER i munnen. Så goda! Glutenfria, mjölkfria och helt utan raffinerat socker. Tack Leila Lindholm för detta försvinnande goda godis!

cirka 20 st

Ingredienser snickers

Nötbottnar

  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 msk honung
  • 1 nypa vaniljpulver

Fyllning

  • 16 saftiga dadlar (urkärnade)
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 nypa flingsalt
  • 1,5 dl rostade och saltade jordnötter

Täcke

  • 150-200 g mörk choklad (70 %)

Gör så här:

1) Nötbottnar: Mixa cashewnötterna i en matberedare, blanda ner jordnötssmör, honung och vaniljpulver. Forma ”degen” till bars på en plåt med bakplåtspapper. (Gör hellre lite mindre än för stora – de är väldigt mäktiga att äta : )
2) Fyllning: Mixa dadlarna i matberedaren tillsammans med kokosolja, vaniljpulver och flingsalt. Mixa till en massa. Det får gärna vara ”bitar” i. Tillsätt jordnötterna och mixa kort (så att det fortfarande är stora jordnötsbitar kvar i). Fördela massan över nötbottnarna och ställ in i kylen tills det stelnat lite.
3) Smält chokladen genom vattenbad (i en tallrik/skål över kokande vatten). Doppa ”barsen” så att de täcks av choklad. (Skulle massan riskera att fall av, om dadlarna varit för torra, så går det lika bra att låta barsen vara kvar på plåten och hälla över chokladen med en sked.)
4) Låt kylna i kylen. Ät och njut!

Receptet kommer från Leila Lindholm. Dessa ”naturliga” snickers lär gå åt på gottebordet, det lovar jag. De smakar nästan precis som ”riktiga” snickers, men är betydligt hälsosammare. De håller också länge i kylen, vilket är perfekt för en gottegris som jag själv. : ) Har du tips på fler smarriga (och enkla!) recept på nyttiga(re) godsaker, hör gärna av dig!

/Charlotte Pehrson, samtalsterapeut, kostrådgivare och journalist

Läs mer om samtalsterapi
Läs mer om kostrådgivning
Följ mig gärna på
Facebook och Instagram


CharlotteCharlotte Pehrson, terapeut och kost­rådgivare. Jag lever i övertygelsen att varje människa har en enorm potential att skapa det liv hon vill.


Sök