Recept
rawfoodbollar med kokos och citron

Rawfoodbollar med citron

Näringsrika rawfoodbollar med färsk citronsaft och kokos. Halleluja, praise the Lord! säger jag bara. De är superenkla att göra och sååå goda! Smälter i munnen och smakar härligt friskt och syrligt.

cirka 12-20 st (beroende på storlek)

Ingredienser rawfoodbollar

  • 2,5 dl osaltade cashewnötter eller paranötter
  • 5 st dadlar
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 dl russin (eller andra goda bär, t ex ljusa mullbär eller inkabär)
  • 3 msk kallpressad kokosolja
  • Saften + rivet skal från en citron
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  • en nypa havssalt
  • Garnerning: ev. kokosflingor

Gör så här:

1) Mixa nötterna i en matberedare.
2) Blanda i de övriga ingredienserna. OBS smält kokosoljan i en kastrull och mät upp 3 msk. Kör allt tills det blandats till en smet.
3) Ställ gärna i kylen cirka 30 min innan du rullar, men har du inte tid så går det bra att rulla dem till små bollar direkt.
4) Rulla i kokosflingor om du vill.

Håller i kylen i minst 1,5 vecka. Perfekt att ha att mumsa på när sötsuget slår till eller du snabbt behöver extra energi. Cashewnötter innehåller mycket näring, bl.a. magnesium, fosfor och järn, bra fett (omättat) och har ett högt proteininnehåll.

Receptet kommer från bloggen Scandinavian Wellness.

/Charlotte Pehrson, samtalsterapeut, kostrådgivare och journalist

Läs mer om samtalsterapi
Läs mer om kostrådgivning
Följ mig gärna på
Facebook och Instagram


CharlotteCharlotte Pehrson, terapeut och kost­rådgivare. Jag lever i övertygelsen att varje människa har en enorm potential att skapa det liv hon vill.


Sök