Recept
Nyttiga kärleksmums utan socker och vetemjöl

Nyttiga kärleksmums

Fantastiskt goda glutenfria kärleksmums – som dessutom är snälla mot kroppen!

8-12 bitar

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 50 g mörk choklad (70 %)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 2 msk sukrin (eller annat sött, t.ex. agavesirap)
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde

Topping

  • 50 g mörk choklad
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 1/2 dl grädde om man vill ha lite krämigare topping (vilket jag föredrar)

Gör så här:

1) Smält smöret och blanda ner chokladen. Tillsätt mandelmjöl, kokosmjöl och sukrin. Vispa ner ägget och häll i grädde.
2) Vispa smeten jämn och häll i en liten bakplåtsklädd form (ca 10 x 25 cm).
3) Sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter. Låt svalna.
4) Smält chokladen i ett vattenbad (tillsätt grädde om du vill ha en krämigare topping) och fördela över kakan. Strö på kokos och ställ kallt. Förvara i kylen eller frysen.

Detta goda recept på kärleksmums har jag lånat från Ulrika Davidson. Till toppingen blandade jag i 1/2 dl grädde för att få den mjukare. Jag gjorde också dubbel sats eftersom jag behövde fler bitar. Jag använde då en vanlig bakplåt. Till en enkel sats kan du ta en vanlig avlång brödform, om du inte har en form med de angivna måtten.

Denna kaka är helt utan vetemjöl/gluten och socker, och den gick snabbt att göra. Perfekt att ha i kylen när sötsuget slår till!kär


CharlotteCharlotte Pehrson, terapeut och kost­rådgivare. Jag lever i övertygelsen att varje människa har en enorm potential att skapa det liv hon vill.


Sök