Recept
julgodis

Mimmis magiska mandlar

Det här receptet har jag fått av min vän Mimmi, som sa att de alltid försvann i ett nafs när hon gjorde dem. Jag förstår varför. De är supergoda att ha som snacks – både hemma och och på festen. Mandlar är dessutom mycket näringsrika och en bra källa till protein, bra fetter, mineraler och vitamin E.

Ingredienser

  • Oskalad sötmandel (1-7 påsar, beroende på hur mycket du vill göra)
  • 1 äggvita
  • 2 tsk chili- eller cayennepeppar (eller 1 tsk av varje)
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 dl agavesirap

Gör så här:

Vispa äggvitan fluffigt. Blanda ner övriga ingredienser. Häll sedan i mandlarna (jag brukar ha 3 påsar, det blir också lagom på en plåt) och rör runt så att alla mandlar får smet på sig. Fördela dem på en plåt med bakplåtspapper. (Smeten som ev. blir kvar i bunken ska du dock inte hälla på plåten, utan släng den.) Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter. Kolla gärna till dem och rör runt lite efter halva tiden. Låt sedan svalna och njut!

Har du tips på god, hälsosam och snabblagad mat, godsaker och snacks? Mejla mig gärna på info@spirautveckling.se Det får gärna vara både glutenfritt och mjölkfritt för att passa så många som möjligt.

Kort om mig: Mina vänner kallade mig ”broccoli” under studietiden för att jag misslyckades med allt i köket, till och med att koka broccoli (jo, det går). Men i takt med att mitt intresse för hälsa och personlig utveckling hälsa tog fart, gjorde även matlagningsintresset det. Allt hänger ju ihop – vad vi äter och hur vi mår, och tvärtom. Jag är dock inte mycket för krusiduller och många timmar i köket. Allt jag gör och tipsar om ska vara enkelt, gå fort att göra, och vara gott! /Charlotte 


CharlotteCharlotte Pehrson, terapeut och kost­rådgivare. Jag lever i övertygelsen att varje människa har en enorm potential att skapa det liv hon vill.


Sök