Recept
kardemummabollar rawfood

Kardemummabollar >>Rawfood<<

Julgott i form av rawfoodbollar med smak av kardemumma. Även barnen brukar gilla dem – och de håller länge i kylen. Ett bra alternativ till alla sockerbomber i jul!

cirka 10-15 st

Ingredienser kardemummabollar

  • 1,5 dl osaltade cashewnötter
  • 0,5 dl oskalad mandel
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 7-10 dadlar
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • Lite ingefära efter smak (färsk eller pulver)

Gör så här:

1) Mixa nötterna i en matberedare.
2) Blanda i de övriga ingredienserna. OBS smält kokosoljan i en kastrull och mät upp 2 msk. Mixa tills det blandats till en smet.
3) Ställ gärna i kylen cirka 30 min innan du rullar, men har du inte tid så går det bra att rulla dem till små bollar direkt.
4) Ät och njut!

Kardemummabollarna håller länge i kylen (1-2 veckor). Bollarna är en bra källa till energi och passar utmärkt till mellanmål/fika. Nötter och frön innehåller bra fetter och mycket protein, vilket gör att de mättar bra. Tipsa mig gärna om fler smarriga (och enkla!) recept på nyttiga godsaker! Allt jag lägger upp här på bloggen ska vara gott, nyttigt och lätt att göra. (Jag kallades Broccoli under studietiden i Lund av mina korridorskompisar för att jag misslyckades med allt i köket, till och med att koka broccoli … Men skam den som ger sig ; )

/Charlotte Pehrson, samtalsterapeut, kostrådgivare och journalist

Läs mer om samtalsterapi
Läs mer om kostrådgivning
Följ mig gärna på
Facebook och Instagram


CharlotteCharlotte Pehrson, terapeut och kost­rådgivare. Jag lever i övertygelsen att varje människa har en enorm potential att skapa det liv hon vill.


Sök