Recept

Grön ärtsoppa med kokos och mynta

Jag ÄLSKAR gröna ärtor. De är dessutom billiga att köpa och innehåller massor med näring och fiber. Den här soppan med kokosmjölk och mynta är frisk, mättande och väldigt god!

4 stora portioner

Ingredienser

  • 1 stor potatis
  • 900 gram frysta gröna ärtor
  • En burk kokosmjölk (400 ml)
  • 2 dl vatten
  • 1 handfull färsk mynta (eller 1 msk torkad)
  • 1 tsk salt

Gör så här:

1) Skrubba potatisen (låt skalet sitta kvar) och skär den i små bitar. Koka den med salt tills den är mjuk (testa med gaffel, ca 10 min). OBS Använd inte mer vatten än att det precis täcker potatisen.
2) Tillsätt frusna ärtor, kokosmjölken och 2 dl vatten, och koka upp.
3) Tillsätt mynta. Låt det hela puttra i några minuter.
4) Mixa med en mixerstav direkt i grytan tills soppan är krämig och fin. Tillsätt mer vatten om du tycker att den är för tjock.

Receptet kommer från boken Trinity’s Conscious Kitchen av Trinity Bourne. Du hittar hennes blogg Trinity’s Conscious Kitchen här.


CharlotteCharlotte Pehrson, terapeut och kost­rådgivare. Jag lever i övertygelsen att varje människa har en enorm potential att skapa det liv hon vill.


Sök