Recept
Recept Glutenfri pizza med blomkål, parmesan och champinjoner

Glutenfri pizza à la bella Italia

En härlig glutenfri pizza med botten av blomkål, ägg, mozzarella och parmesan. Den innehåller massa bra saker och lämnar dig inte med den där typiskt ”tunga” pizzakänslan efteråt. Den både smakar och doftar underbart gott!

Ingredienser

  • 1 litet blomkålshuvud
  • 2 ägg
  • 1,5 dl riven mozzarellaost
  • 1,5 dl riven parmesanost
  • 1/2 paprika
  • 100 g champinjoner
  • Ev. skinka eller salami för den som vill
  • 1/2 dl tomatsås utan socker
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • lite salt
  • färsk basilika till garnering

Gör så här:

1) Riv blomkålshuvudet och blanda med ägg, 1 dl mozzarella, parmesan och salt. Sprid ut smeten på en plåt med bakplåtspapper till två runda pizzor. Tryck ut smeten så mycket det går (blir den för tjock är det lika gott, men botten påminner om omelett). Grädda på 220 grader i 15 minuter.
2) Stek under tiden champinjonerna i kokosolja. Skär paprikan i små bitar.
3) När botten är klar, toppa med tomatsås, stekta champinjoner, paprika, timjan, oregano och resten av mozzarellan (+ ev. skinka/salami). Sätt in i ugnen 3-10 minuter (kika och se när osten är smält och ev. har fått lite färg). Servera med färsk basilika.

Det här receptet kommer från kurera.se, som i sin tur skriver att det kommer från boken Sockerdetox av Filippa Salomonson. Jag tackar min vän Tina Steeg för tipset. 🙂

Har du tips på god, hälsosam och snabblagad mat? Mejla mig gärna på info@spirautveckling.se Den får gärna vara både glutenfri och mjölkfri för att passa så många som möjligt.


CharlotteCharlotte Pehrson, terapeut och kost­rådgivare. Jag lever i övertygelsen att varje människa har en enorm potential att skapa det liv hon vill.


Sök