
Gudomligt glutenfritt fröbröd
Det här brödet är superenkelt att göra och går hur fort som helst. Glutenfritt och supernyttigt. Alla som smakat det älskar det, även de de mest skeptiska, som undrar hur man i hela fridens namn kan baka bröd på frön – och utan vetemjöl! 8-10 skivor
Ingredienser
- 3 ägg, vispade
- 1,5 msk fiberhusk
- 3 msk olivolja
- 2 dl sesamfrön
- 1 msk chiafrön
- 2 dl riven ost, gärna smakrik
- kryddor om man vill (t.ex. anis, kummin, basilika)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ingredienserna och bred ut smeten på ett bakplåtspapper på plåten (tips! blöt händerna i kallt vatten så slipper du kladdiga fingrar).
Ställ i mitten av ugnen och grädda i ca 15 minuter.
Skär upp, ät och njut!
Receptet på fröbröd kommer från Annika Dahlqvist, men jag har bytt ut psylliumfrön mot chiafrön (de är båda fiberrika och gör brödet saftigt, eftersom jag oftare har chiafrön hemma tar jag det).