Recept
chokladbollar

Chokladbollar >>Rawfood<<

Goda och nyttiga små chokladbollar som är både glutenfria och mjölkfria – och går fort att göra. Perfekt att ha i kylen och stoppa sötsuget med. 🙂

Ingredienser chokladbollar

  • 2 dl boveteflingor eller glutenfria havregryn
  • 2 dl kokosflingor
  • 1/2 vaniljstång (eller lite äkta vaniljpulver, som jag kör med)
  • 1/2 dl kokosolja
  • 10 mjuka urkärnade dadlar
  • 2 msk starkt, kallt kaffe
  • 2 msk kakao
  • 1/2 dl honung
  • 1 tsk pepparkakskrydda (om man vill)
  • 1/2 krm salt
  • Garnerning: rostad, hackad sötmandel, kokos eller kakaonibs

Gör så här:

1) Mixa havregryn eller boveteflingor till fina smulor. Skrapa ur vaniljstången och tillsätt fröna eller häll i äkta (mörkt) vaniljpulver, ca 1 tsk.
2) Smält kokosoljan i en kastrull och mät upp till 1/2 dl.
3) Kör allting i en matberedare: grynblandningen, kokosflingor, kokosfett, dadlar, kaffe, kakao, honung, salt och ev. pepparkakskrydda. Mixa till en jämn och ganska slät smet.
4) Gör små bollar och rulla dem i t.ex. rostad, hackad sötmandel (finns att köpa), kokos eller kakaonibs (krossade kakaobönor).

Receptet på dessa goda rawfoodbollar kommer från Bonniers vegetariska kokbok.

Tipsa mig gärna om fler smarriga (och enkla!) recept på nyttiga godsaker! Allt jag lägger upp här på bloggen ska vara gott, nyttigt och lätt att göra. (Jag kallades Broccoli under studietiden i Lund av mina korridorskompisar för att jag misslyckades med allt i köket, till och med att koka broccoli … Men skam den som ger sig ; )

/Charlotte Pehrson, samtalsterapeut och kostrådgivare

Läs mer om samtalsterapi
Läs mer om kostrådgivning
Följ mig gärna på
Facebook och Instagram


CharlotteCharlotte Pehrson, terapeut och kost­rådgivare. Jag lever i övertygelsen att varje människa har en enorm potential att skapa det liv hon vill.


Sök