Recept
chiagröt

Stadig start med chiagröt

Chiagröt är toppen till frukost. Chiafrön är fullproppade med näring och ger oss energi och uthållighet. De är rika på Omega 3 (vilket är bra för hjärnan, immunförsvaret och blodet), fiber, protein, kalcium, magnesium, järn, zink och många viktiga vitaminer. De har hög andel kostfiber vilket är bra för matsmältningen – och mycket antioxidanter som gör cellerna glada. De kan användas till mycket, bland annat goda puddingar, glutenfritt fröbröd – och till frukost!

1 portion

Ingredienser

  • 2 dl valfri mjölk, t.ex. mandelmjölk, havremjölk eller kokosmjölk
  • 2-3 msk chiafrön
  • lite lite äkta vaniljpulver (om du vill)
  • valfri frukt

Gör så här:

1) Blanda valfri mjölk med chiafrön. Låt stå ca 10 minuter och rör sedan om igen (annars blir det lätt klumpar). Om du kan så låt stå över natten, men har du inte tid så går det bra att njuta direkt.
2) Lägg på så mycket frukt du vill ha. Ät, var glad och känn att du får en bra start på dagen med dessa superfrön i magen!


CharlotteCharlotte Pehrson, terapeut och kost­rådgivare. Jag lever i övertygelsen att varje människa har en enorm potential att skapa det liv hon vill.


Sök