Recept
Bananpannkakor

Bananpannkakor

Jättegoda bananpannkakor som både är glutenfria och mjölkfria. Toppa med precis vad du vill. Perfekt till frukost eller brunch – och garanterat en succé hos barnen. Vardagslyx!

cirka 15-20 st små ”plättar” (eller 6 vanliga)

Ingredienser bananpannkakor

  • 2 bananer
  • 4 ägg
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 nypa vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • Garnering efter smak

Gör så här:

1) Mosa bananerna med en gaffel. Knäck 4 ägg över dem och blanda till en smet, gärna med stavmixer.
2) Tillsätt maizenamjöl (hjälper till att binda ihop dem så de inte faller sönder så lätt) och sedan vaniljsocker och salt efter smak.
3) Stek dem på LÅG värme på båda sidor, t ex i kokosolja, tills de blir gyllenbruna. (OBS att steka på låg värme är nyckeln till att få bananpannkakor fina). Jag steker på 4 av 12.
4) Garnera t ex med frukt och bär, nötter, kanel, och ringla över lite agavesirap, maple syrup eller honung. Hugg in och njut!

/Charlotte Pehrson, samtalsterapeut, kostrådgivare och journalist

Läs mer om samtalsterapi
Läs mer om kostrådgivning
Följ mig gärna på
Facebook och Instagram
Vill du ha mitt nyhetsbrev klickar du här


CharlotteCharlotte Pehrson, terapeut och kost­rådgivare. Jag lever i övertygelsen att varje människa har en enorm potential att skapa det liv hon vill.


Sök