Om mig

Charlotte PehrsonJag är utbildad samtalsterapeut och regressionsterapeut vid Akademin för SER-terapi i Helsingborg. Jag är också utbildad kostrådgivare vid Sverigehälsan i Malmö. Att ha båda dessa delar med mig känns naturligt, eftersom jag ser människan som en helhet och är övertygad om att kosten kan påverka hur vi mår – och tvärtom.

Utöver detta har jag en bred akademisk bakgrund med en juristexamen från Stockholms universitet, samt en fil kand i samhällsvetenskap och en magister i journalistik från Lunds universitet.

Sedan många år tillbaka arbetar jag också som journalist. Det kan kanske tyckas väsensskilt från att arbeta med hälsa och personlig utveckling, men för mig är det inte det. Mitt genuina intresse för andra människors livsvillkor, drivkrafter och vägval får komma till uttryck även som journalist och jag får vara med om många spännande möten som får mig att växa. Jag har också skrivit ett stort antal artiklar inom personlig utveckling, psykologi och neuropsykiatri. (Läs ett urval av mina artiklar här.)

Jag har alltid haft ett djupt intresse för människors inre växande och delar den humanistiska psykologins värdegrund, där man fokuserar på det friska i människan och betraktar problem och svårigheter som fröet till fantastiska utvecklingsmöjligheter. Att ta sin inre röst på allvar, och kanske söka hjälp och stöd för att ta sig ur negativa beteendemönster, tankar och känslor, är modigt och friskt!

Jag känner mig hemma i ett synsätt som kombinerar psykologiska teorier och metoder med ett existentiellt och andligt perspektiv. Jag tror att det finns något bortom vår fysiska verklighet, att vi människor består av energi och att själen är stor och evig.

Ärlig, nyfiken, närvarande och empatisk är ord som beskriver mig väl. Jag tror på äkta möten, på att lyssna i stället för att ge råd, och på att varje människa är expert på sitt eget liv. I mitt yrke som terapeut går jag själv regelbundet i terapi och handledning. Det stärker mig ytterligare i att möta mina klienter med närvaro, acceptans och medkänsla.

Klicka här för att läsa några av mina klienters ord om mig och terapin, som de vänligt låtit mig publicera.

Charlotte Pehrson
Samtalsterapeut och kostrådgivare
0709-404192
info@spirautveckling.se

>>Boka tid här
>>Läs mer om samtalsterapi
>>Läs mer om kostrådgivning
>>Smarta recept för din hälsa
>>Prenumerera på mitt nyhetsbrev
>>Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Skräddarsytt upplägg

Vill du kombinera samtalsterapi, coaching och/eller kostrådgivning tar vi tillsammans fram ett upplägg som passar dig. (Läs mer om olika upplägg samt priser här.)

Samtal via Skype

Har du inte möjlighet att komma till min mottagning på Hälsans Hus i Lund erbjuder jag samtal via telefon eller Skype. ERBJUDANDE: Första samtalet till halva priset.

Mina utbildningar

- Samtalsterapeut och regressionsterapeut, Akademin för SER-terapi i Helsingborg - Kostrådgivare, Sverigehälsan i Malmö - Healingutbildning, Avalon terapi & utbildning - Jur kand, Stockholms universitet - Magister i journalistik, Lunds universitet - Fil kand, Lunds universitet

Röster från klienter

Klicka här för några av mina klienters ord om mig