Blogg

7
okt
Låt dina drömmar växa

av Charlotte Pehrson 7 oktober 2016

Dina visioner och drömmar är viktiga samtalsterapi Lund

Bli inte nedslagen av att andra inte ser din vision. Allt är som det ska.

Alla bär vi på olika drömmar, visioner och längtan. Ibland berättar vi för andra om det vi ser genom vårt ”inre fönster” – och blir nedslagna om de inte stöttar och uppmuntrar så som vi hade hoppats.

Ett lock läggs på glädjen. Kanske får omgivningens reaktion till och med oss att trycka bort våra drömmar eller visioner, i tron att de har rätt i sin skepticism. ”Kanske är min längtan ändå lite löjlig? Det är klart att det inte kommer att gå vägen, vad tänkte jag med?”

Men det du ser i ditt inre är endast för dig att se. Du kan aldrig förvänta dig att någon annan människa ska kunna se din längtan, dina drömmar eller dina visioner. De tillhör dig och växer i dig, inte i någon annan. Och det är precis som det ska vara.

Visioner och drömmar är som barn som vi bär inom oss. De växer i sin egen takt, tills de är redo att födas fram. Först då kan andra se och förstå vad det var du pratade om, och omfamna det som blivit. De förstår det inte innan, och det är heller inte meningen. Det är inte deras uppgift.

Det är DIN vision, DITT frö, DIN längtan, som växer.

Bli inte nedslagen av andras missmod. Bär dina drömmar och visioner med stolthet. Jag tror att det vi ser och känner i våra hjärtan, alltid visar vägen framåt. Vi är alla utslängda på en livsresa utan färdigt manus och vi har alla unika talanger och gåvor med oss som visar oss vägen.

Låt inte dina drömmar stanna på kudden. Låt dem i stället växa och ta plats i världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CharlotteCharlotte Pehrson, terapeut och kost­rådgivare. Jag lever i övertygelsen att varje människa har en enorm potential att skapa det liv hon vill.
SökPrenumerera på mitt nyhetsbrev